Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

P*nkit, O*järjestelmä, K*lautakunta

Lisätty 22.10.2020

Asiakkaana riistokapitalismin kolmikannassa

 

Pankit ovat tunnetusti kusipääöykkäreitä, kapitalismin ytimessä keilaavia inhimillisen elämän tuhoajia.

”Sain” tutustua riistokapitalismin rumuuteen ja röyhkeyteen tänä vuonna aitiopaikalta – siihen miten köyhyyttä luodaan ja ylläpidetään sekä miten kapitalismi nauttii tuhoamisestaan. Omalta osalta aihe ei suoraan liittynyt globaaliin kivaan pikku örkkiin, ilmiö vain edesauttoi kapitalismia keräämään lisää voittoja ja maksimoimaan yksilöiden köyhdyttämistä.

Minulla ei ole mitään tietoa mikä sellaisten henkilöiden tilanne on, jotka ovat niin onnellisia että heillä on (asunto) lainaa sekä suuret tai pienet velat. Itse en koskaan valitettavasti tule päätymään noin hyvään asemaan. Pankki varmasti hoivaa velkaisia palkkatyöorjia, paapoo ja silittää päätä sekä kertoo miten arvokkaita heidän orjatyönsä on pankille, ja totta kai pankki auttaa hädässä kun korona vähän tepastelee hengityselimistössä. Autuaita ovat ne, jotka ovat pankkien mielestä niin rikkaita että heille on myönnetty se Jumalallinen etu ja ihmisyyden mittari: Asuntolaina.

                                                                        * * *

Nyt on tullut testattua että sukupuoleton väärään suuntaan transu väärässä ruumiissa tulot köyhyysrajalla mikroyrittäjä omavaraistalouteen suuntaaja ei saa normaalia alhaisen koron asuntolainaa, mitä on tietysti tarjolla keskituloisille, rikkaille sekä cis-sukupuolisille biologisen miehen kehoon syntyneille miehille, ja joskus ehkä vastaaville naisten kehoille mutta ei muille. Sukupuoleton väärin päin transu sitä vastoin on jo lainajärjestelmässäkin täysi horror.

Pankit haluavat järjestelmällisesti velkaannuttaa pienituloisia; jos pienituloinen haluaa lainaa, se onnistuu vain pikavippeinä tai muiden korkeakorkoisia luottoja tarjoavien riistoyhtiöiden kautta ja silloinkin vain hyvällä tuurilla. Keskituloinen taas saa pankista lainaa normaalilla matalalla korolla, samoin rikkaat, vaikka em. ryhmät ovat ainoita, joilla olisi varaa maksaa pikavippien ja kalliiden luottojen +30 % korkoja loppuelämänsä. Köyhälle taas tarjotaan pelkästään korkean koron luottoja, jolloin seurauksena on usein automaattisesti velkaantuminen. Ja kapitalismi kiittää, jokainen luottohäiriöinen on sille sulka hattuun.

Köyhien halutaan velkaantuvan. Toiminta on niin järjestelmällistä ja rakenteisiin pesiytynyttä etteivät kapitalismin hyysäämät keskiluokkaiset keskituloiset työnarkomaanit edes tajua sitä koska he eivät koskaan törmää kapitalismin rakenteisiin. Pienituloiset taas tömähtävät niihin jatkuvasti.

Transihmisyys, muunsukupuolisuus, sukupuolettomuus sekä muut sateenkaarivähemmistöt ja köyhyys liittyvät usein yhteen; kun oman ruhon ja yhteiskunnan kanssa taistelu vie kaikki voimat, ajan ja energian, jaksamista ei jää mihinkään toimintaan, mistä saisi rahaa ja millä voisi nostaa elintasoaan ts. parantaa elämänlaatuaan tai edes ylläpitää elämäänsä ja terveyttään sekä toimintakykyään. Sateenkaariväestölle yhteiskunnan rakenteisiin törmääminen on arkipäivää jokaisella elämänalueella kaikissa asioissa. Miten cis-heterot täydellisissä kehoissa elävät henkilöt saisi ymmärtämään tätä asiaa? Ei varmaan mitenkään.


                                                                          * * *

Oma taisteluni pankkien kanssa alkoi toden teolla tänä keväänä.

Pankki nro 1 saatanankusipääöykkäridelegaatio teki kohdallani törkeän tempun. Ensin kyyläsi yksityiselämää, kyseli harrastuksia ja leperteli kaikkea luokatonta p*skaa ihan vain huvikseen, väitti että lainaa on saatavana, puhelimessa ollut huora sanoi tekevänsä laskelmia ja antoi ymmärtää että kyse olisi vain lainasummasta. Sain kyseiseen saatananverkkopankkiin vielä lisälaskelmia, lainatarjouksen sekä tiedon että summasta neuvoteltaisiin ja tietysti lainaa olisi saatavana jokin summa.

Yhtäkkiä k*pää pankki lopetti neuvottelut täysin ja ilmoitti sen jumalauta puhelimitse. Puhelimilla ei saatana tuollaista asiaa asiakkaalle kerrota vaan se tehdään kirjallisesti verkkopankissa tai sähköpostitse. Pankit välttelevät vastuutaan ja kiemurtelevat ihralla rasvattuina kaikista mahdollisista lain porsaanrei’istä läpi. Ainoastaan pankille jää tallenne puheluista, ellei itse niitä ole osannut tai huomannut nauhoittaa. Pankit poistavat näin ollen asiakkaan mahdollisuudet kerätä näyttöä pankin tekemistä katteettomista lupauksista ja räikeistä virheistä.

Olen suurimman osan elämääni inhonnut puhelimeen puhumista ja lähes jokaisessa puhelussa kenen tai minkä tahon tahansa kanssa on kyse pelkästään vastapuolen tekemästä huijaamisesta, varsinkin pankkien, viranomaisten ja yritysten osalta, joten tämän vuoden pankkipuhelut olivat henk.koht. viimeinen niitti ja enää en vastaa puhelimeen vaikka pankit ovat intona levitelleet salaista numeroani kaikkiin mahdollisiin puhelinmyyntikanaviin. En ole ennenkään ollut puhelimitse tavoitettavissa ja nyt en ole sitä enää ollenkaan, joten jos yritätte soittaa minulle, vedän verbaalisesti turpaan jokaista yrittäjää koska puhelimen soittajapäässä ei ole muuta kuin kapitalistihuijareita tai muita #¤&%/.


                                                                          * * *

Joka tapauksessa, keräsin tietysti verkkopankista aineistot talteen lainahakemuksen törkeästä ja syrjivästä käsittelystä.

Keskeisimmät faktat pankin harjoittamasta tahallisesta harhaanjohtamisesta:

A: väitti että asuntolainaa on saatavana ja se riippuisi vain summasta, joka neuvoteltaisiin lainaneuvottelujen edetessä
B: katkaisi lainaneuvottelut yksipuolisesti ilman syytä ja ilman asiakkaan kuulemista asiassa
C: teki räikeää sukupuolisyrjintää
D: syrji pienituloista mikroyrittäjää

Huomionarvoista lainanhakuprosessissa sekä samalla yksi keskeisimmistä argumenteista siinä on että kaikki tuloni olivat pankin tiedossa ja näkyvillä jo heti lainahakemuksessa, neuvottelujen alusta asti, ja ne pysyivät muuttumattomina koko lainanhakuprosessin ajan kuin myös sen jälkeen. Näin ollen pankki aloitti asuntolainaneuvottelut täysin tietoisena tulotasostani, jossa ei tapahtunut muutoksia missään vaiheessa neuvotteluita. Huomaatteko ongelman? Jos taas tuloni olisivat muuttuneet radikaalisti lainaneuvotteluiden aikana, käytännössä tarkoittaisi sitä että ne olisivat pienentyneet entisestään, asia olisi toinen, ja silloin pankilla olisi ollut jonkinasteinen peruste lainaneuvottelujen keskeyttämiselle. Näin ei kuitenkaan käynyt, joten tässä tapauksessa perustetta neuvottelun keskeyttämiselle ja kielteiselle lainapäätökselle ei ollut. Itse olisin ollut valmis joustamaan summassa huomattavasti. Pankki ei. Eiväthän pankit tietenkään kauppaa osaa käydä, eivät osaa laskea, eivät ymmärrä edes matematiikan alkeita, se on tullut todella selväksi.

Pankit myös laskentakyvyttömyydestään johtuen läiskäävät jokaiselle yksilölle samat elinkustannukset, riippumatta siitä, miten ne itse on pankille ilmoittanut. Pankkien tajuntaan ei millään tavoin mahdu se että ihmisen kk-elinkustannukset saattavat vaihdella nollasta satoihin tuhansiin euroihin, se on täysin yksilökohtainen asia. Toisin sanoen osa ihmisistä ei maksa elämisestään mitään syystä tai toisesta ja osa porukasta polttaa rahaa liukuhihnalta.

Valitin lainahakemuksen käsittelyn virheistä kaikkiin ns. maksuttomiin kanaviin; pankin omaan palvelutapahtumien valituskanavaan, FINEen, kuluttajaneuvontaan sekä kuluttajahuoralautakuntaan, viimeisenä olisi ollut oikeusjärjestelmä mutta se tilttasi siihen että olin oikeusapuun liian suurituloinen.

Hetkinen! Tulot köyhyysrajalla elävä sukupuoleton transu mikroyrittäjä on pankin mielestä niin saatanan arvoton, halveksittava ja köyhä, ettei saa asuntolainaa mutta yhtäkkiä sama yksilö onkin oikeusjärjestelmän mielestä superrikas liitäjä, joka ei tarvitse oikeusapua oikaistakseen kokemaansa syrjintää ja epäoikeudenmukaista kohtelua ja haastamaan pankkia oikeuteen. Lievästi ristiriitainen on tämä yhteiskunnan tyyli hoitaa asioita eri tahoilla. Oikeusavun saamattomuus liittyi ko. delegaation mukaan kuulemma liian suuriin käyttövaroihin (en ole huomannut, onpa kummallista), ja siihen että juuri yhtenä edeltävänä vuonna, josta tuloja syynättiin, oli poikkeuksellisen paljon pääomatuloja. Oooppps, köyhällä anarkisti-antikapitalistilla liikaa pääomatuloja, nyt meni pahaksi. Korostan; se oli vain se yksi vuosi, niin ei tapahdu toistamiseen. Koetan parantaa vähitellen tapani ja erkaantua kapitalismista kokonaan. Tai edes osittain, vaikeaa siitä on kokonaan päästä eroon, se menee jo mullan alle -juttuihin. Ramen.


                                                                          * * *

Pankin oma valituskanava on ihan yhtä surkea kuin itse hordeakin (kiitän tästä termistä tuttuani ja hänen tuttuaan, en havaintojeni mukaan ole yksin kapitalismin hyökkäysten kohteena). Varmasti kaikkien pankkien osalta tilanne on samankaltainen, ja pankit totta kai hyysäävät omia työntekijöitään sekä omaa järjestelmäänsä.

FINE eli finanssivalvonta vain voivotteli etteivät voi tehdä asialle mitään. Se ei ollut yllättävää, mitäpä se kaalimaalla rouskuttava pukki olisi kiinnostunut tilannettaan muuttamaan.

Kuluttajaneuvonta sanoi lähinnä vain että asia kuuluu FINElle. Kasvimaa oli tässä vaiheessa jo kadonnut sorkkaeläinten kitaan.

Sitten päästään asiaan: kuluttajahuoralautakuntaan. Ai nimimuunnos, ehkä sille on syynsä. Kunnioitan suuresti oikeita Huoria – ihmisiä jotka tekevät kehollaan työtä valtavan vaarallisessa ja vaativassa ammatissa. Huora-sanan käyttöä voisi kyseenalaistaa haukkumasanana mutta olisiko sen sijaan mahdollista kutsua Huoria jollain kauniimmalla sanalla, ja jättää sana huora vain siihen melko vakiintuneeseen käyttöön haukkumasanana? Tämä asia jakaa myös omia mielipiteitäni mutta olen toistaiseksi päätynyt käyttämään sitä haukkumasanana kuvaamaan erityisesti kapitalismin harjoittamaa huoraamista. Kumarrus seksityöntekijöille, tässä kirjoituksessa usein käytetty sana ei koske teitä, en käytä sitä halventaakseni ammattianne ja työtänne, ja pahoittelen jos tällä tavalla käytän mainittua sanaa väärin. Keksisikö joku sanalle paremman korvikkeen kumpaankin käyttöön?


                                                                          * * *

Palataan aiheeseen. Piip-lautakunta on vielä pankkejakin pahempi kapitalismin nussija ja byrokratian suojatyöpaikkojen helmi. Nykymuodossaan ko. lautakunnalla ja oikeusjärjestelmällä ei ole käytännössä mitään eroa vaan ne rinkirunkkaavat kieli ruskeana vastavuoroisesti minkä ehtivät. Lautakunnan sivuilla sanotaan että ’siellä kuunnellaan herkällä korvalla oikeusjärjestelmää’, kiesus miten kevyt ilmaisu. Ei voisi paljoakaan enempää valehdella mitään sanomattomalla kapulakielellä.

K*lautakunta on läpeensä korruptoitunut, se selviää jo lievällä gookkelin tarjonnan tutkimisella. Samat tyypit ovat olleet diktaattoreina siellä liian pitkään, ja vieneet samalla koko järjestelmää pelkästään itselleen sekä suurille yrityksille, varsinkin pankeille, edulliseen suuntaan. Ja täysin varmasti siellä valituksia käsittelevillä henkilöillä, jos niitä k*päitä edes voi millään tavalla henkilöiksi tai ihmisiksi kutsua, on sidonnaisuuksia ja eturistiriitoja monien yritysten ja erityisesti pankkien kanssa. Kyseistä organisaatiota ei oikein kukaan valvo eikä tutki mitä siellä oikeasti tapahtuu. Lainsäädännössä on kyseisen delegaation kohdalla jälleen yksi täysin musta piste.

Missään tapauksessa k*lautakunta ei ole kuluttajan asialla, ei koskaan missään tapauksessa. Ihmisen typistäminen pelkäksi kuluttajaksi on jo itsessään röyhkeää ja osa kapitalismin rakenteita mutta ei mennä siihen nyt syvemmin, aihe on läpeensä tuttu suurimmalle osalle ihmisistä. K*lautakunnassa valituksia ratkovat samat tyypit, jotka ovat käsiteltävien tapausten ja niiden kohteena olevien yritysten hallituksissa, omistajia tai muilla sidonnaisuuksilla varustettuja. Puolueettomuudesta ei ole tietoakaan. Kun ihminen laittaa asiansa ko. kanavaan, on varmaa että sieltä ei tule ulos muuta kuin läpimätää korruptoitunutta sontaa, jota kukaan ei jälkikäsittele ongelmajäteasetusten mukaisesti. Lautakunta vain porskuttaa mafiadiktatuurina vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.


                                                                          * * *

Se ei vielä riitä että ihmisten valitukset ja epäoikeudenmukainen syrjintä eivät johda oikaisuun, vaan kieli millä k*lautakunta asiat ilmaisee, on törkeää ja vähättelevää jargonia, joka jo itsessään riittää radikalisoimaan kenet tahansa perusenkelinkin.

Omassa tapauksessa ko. delegaatio ei ottanut valitustani, jonka eteen olin tehnyt saatanasti töitä ja kerännyt materiaalia, edes käsittelyyn ja toimitti tämän päätöksen päivä tai pari sen jälkeen, kun olin lähettänyt sinne lisämateriaalia, joka täydensi valitustani. Valitukseni oli siis virunut jossain pöytärunkkulaatikossa, kunnes raihnaiset raadot yhtäkkiä tajusivat että se on vielä leimaamatta, ja heittivät sen kätevästi takaisin juuri ennen Juhannusta ilman käsittelyä. Nämä nopeutetut juhannuspäätökset vaikuttavat nettiaineiston perusteella olevan normi; lautakunnassa kun tehdään lähinnä asioita, joita tässä on jo tarpeeksi monta kertaa tuotu esiin, aikaa ei sitten enää jääkään ennen purjehduslomaa muulle kuin standardimuotoiselle ihmisarvoa mitätöivälle paluupostille, josta huomaa että lautakuntaan lähetettyä materiaalia ei ole edes vilkaistu. Ei kai siellä kukaan töitä tee byrokratian syövereissä 15 – 20K kk-palkalla + pankkien bonuksilla.

Röyhkeintä ja kusipäisintä oli se ettei hakemustani edes otettu käsittelyyn. Se mitätöitiin täysin. Paluupostissa tuli lause; ’ratkaisupyyntö (hakemus) on ilmeisen perusteeton’. Jumalautavittusaatanaperkele. Tuollaista kieltä ei pitäisi koskaan käyttää yhtään missään yhteydessä yksittäistä henkilöä vastaan. Vastaavilla ilmauksilla tehdään yksilöistä vähintään ääriradikalisoituneita sarjamurhaajia koska ihmisarvo mitätöidään täysin. Tämä on oppikirjaesimerkki siitä, miten viranomaiset ja järjestelmä radikalisoivat yksilöitä, sama kaava toimii kaikilla viranomaisilla ja vastaava viranomaisten harjoittama kielenkäyttö ja täysi ihmisen dissaaminen on loistava esimerkki siitä, miksi yhteiskunnassa välillä pöllähtää näkyvämmin.

Kun yksilö tai laajempi ihmisryhmä lähettää väärästä kohtelusta valituksen, se pitää ottaa käsittelyyn ja vakavasti, ja viranomaisten pitää hioa kielellistä ilmaisuaan sen verran että asiakas/ihminen/yksilö/kuluttaja kokee tulevansa kuulluksi, ymmärretyksi ja että hänen valituksensa otetaan vakavasti, huomioidaan ja käsitellään asianmukaisesti jokaisen ihmisarvoa kunnioittaen. Jos viranomaiset eivät tätä ymmärrä, oikeusjärjestelmää ei ole olemassa. Ei sitä tosin ole muutenkaan. Lainsäädännön laittomassa kieliopissa on huomattavasti parantamisen varaa.

Naurettavin väite hakemukseni käsittelemättömyydessä oli se että ’Elinkeinonharjoittaja on vapaa valitsemaan asiakkaansa’. Heh, saatana ei, ei ole mahdollista. Ei voi muuta sanoa kuin että on hilpeä toteamus. Jos kaikki yritykset valitsisivat asiakkaansa samalla periaatteella kuin pankit, suunnilleen puolen tunnin päästä planeetalla ei olisi enää yhtään toimivaa tai toimimatonta yritystä. Voin vain kuvitella mitä tapahtuisi, jos käyttäytyisin omia asiakkaitamme kohtaan samalla tavalla kun pankit ovat käyttäytyneet minua kohtaan. Lautakunta hukkuisi valituksiin sekunneissa. Pien- ja mikroyrittäjiä kun saa haukkua ja vähätellä ihan vain huvikseen, niin yhteiskunta kuin yksilöt.

Rahoitusasiat menevät lautakunnassa x-osastolle. Niinpä. Se on se x-files, minne kaikki katoaa ja mistä kukaan ei niitä tongi esiin.

K*lautakunta pitäisi joko lakkauttaa kokonaan tai tuulettaa koko paikka läpikotaisin, heittää despootit helvettiin ja korvata jäsenistö nimenomaan kuluttajilla, niillä ihmisillä, joita kyseisen tahon pitäisi palvella. Kuluttajilla on ensisijaista tietoa siitä, miten yritykset ja pankit huijaavat, joten kuluttajista koostuvat lautakunta ajaisi ihmisten etua, ei kapitalismin. Sepä se – lautakunta ei ole olemassa kuluttajia varten vaan pelkästään ajaakseen kapitalistisen järjestelmän ja kulutusyhteiskunnan etuja.

 

K*lautakuntaK*lautakunta

 


                                                                          * * *

Pankkitaistelut ja muutkaan taistelut eivät tietenkään tähän omalta osalta jääneet. Tämän pahimman k*pää episodin ja pankin jälkeen, jossa olin ollut asiakkaana yli 15 vuotta (no en ole enää, yllätys, yllätys), olen hakenut asuntolainaa monista pankeista. Sellaiset pankit, jotka sanovat heti suoraan ei, ovat ok, se on selvä peli, en edes halua niin pahoissa rahoitusvaikeuksissa olevien pankkien lainoja. Sitten taas nämä toisen linjan omaavat pankit, jotka viivyttävät ja viivyttävät lainahakemuksen käsittelyä, keräävät asiakkaidensa yksityiselämästä arkaluonteista tietoa sentti sentiltä ja koettavat kiduttaa asiakkaansa hengiltä, ovat niitä pahimpia. Pankit antavat liukuhihnalta paikkaansa pitämätöntä tietoa ja lupauksia että saisivat asiakkaansa tuhottua pahimmilla mahdollisilla tavoilla. Sivuhuomiona että valituspankin nro 1 jälkeen siirryin seuraavaan valitusp*/%¤&#:iin, ja tämä tunnetusti huono lähinnä superrikkaiden pankki nro 2 ei edes pystynyt myöntämään luottokorttia koska oli minuakin köyhempi. Enpä ole enää sielläkään asiakkaana vaan pankissa nro vol. jotain, jolla on sen verran pääomaa että pystyi myöntämään luottokortin mutta ei lainaa. Kapitalismin kuolonkorahdukset muistuttavat patriarkaatin vastaavaa ääntelyä.

Lainasummat, joita hain, olivat niin pieniä että kk-maksuerät olisivat olleet kohtuullisella laina-ajalla 150 - 300 €/kk, riippuen olisinko ottanut lainan yksin vai jonkun kanssa. Noin pienten summien kohdalla on pankeilta pelkkää öykkäröintiä ja saituruutta olla myöntämättä lainaa. Turha väittää että yhtäkkiä korot nousisivat 6 % ja laina-ajasta tippuisi 5 vuotta, summat pysyvät siinäkin testissä edelleen pieninä. Kuka tahansa kadulta revitty spurgukin pystyy maksamaan pari sataa kuukaudessa asuntolainaa vaikka pulloja keräämällä ja persettä myymällä. Pankeille ei todellakaan ole väliä mistä reiästä raha tulee, on kyseessä sitten ihminen, eläin tai kallioperä jne. Asuntolainat ovat pankille pelkkä kusetusbisnes, jolla ne pääsevät tonkimaan ihmisten yksityisasioita ja keräämään myyntikelpoista dataa yksilöiden elämästä. Mikään lainsäädäntö ei vaikuta koskevan pankkeja, ne ovat täysin kaikkien inhimillisten ulottuvuuksien ulkopuolella.

Pankit eivät todellakaan halua että köyhälle kertyisi minkäänlaista varallisuutta, kapitalismi haluaa ehdottomasti pitää erillään rikkaat, keskituloiset ja alimman tuloluokan koska se tarvitsee suorittavia kehoja kahdella viime mainitulla sektorilla. Kapitalismin mielestä olisi kammottava ajatus että pienituloinen omistaisi asunnon, kiinteistön ja vielä jotain muuta sekä jopa eläisi osittain pääomatuloilla. Se on sille täysin mahdoton ajatus, joten pankit yrittävät estää köyhien varallisuuden kerryttämistä kaikin mahdollisin tavoin. Kapitalismille ja pankeille ei ole tullut mieleen että köyhä keho ei tule ikinä tuottamaan niille pääomaa, jos siinä kehossa elävä ihminen niin päättää, ja pankit ovat pienituloista yksilöä toistuvasti syrjineet.

Jos olisin saanut asuntolainaa, yhteiskunnalla ja kapitalismilla olisi ollut vielä pienen pieni mahdollisuus saada minut mukaan myrkylliseen verkkoonsa tekemään palkkaorjana sille pääomaa. Sori vaan pankit, mokasitte tämän mahdollisuuden, jonka teille annoin, joten joudutte myös maksamaan siitä.


                                                                          * * *

Kapitalismille pahinta on se että yksilö heittäytyy omavaraiseksi. Se on sille jotain niin äärimmäistä myrkkyä että sitä sen portinvartijat eli pankit eivät voi missään tapauksessa hyväksyä. Kapitalismille keho, joka ei tuota sille pääomaa eikä käytä sen palveluja, on jotain aivan absoluuttisen käsittämätöntä. Järjestelmä on aikojen alusta asti pyrkinyt tuhoamaan itsenäiset yksilöt ja omavaraista elämää viettävät henkilöt. Silti kapinallisia pongahtelee esiin yhteiskuntaa muuttaen sukupolvi toisensa jälkeen.

Liikehdintä omavaraisuuden suuntaan on kuitenkin yhteiskunnassa jo alkanut, ja sitä ei voi enää mikään pysäyttää. Kaupungeista pako korpiomavaraistalouksiin on kasvava ilmiö, jonka huippu on vielä ennustamatta mutta heittäisin että 20 vuoden päästä muuttoliike on jo kova, ja 30 vuoden päästä riittävän suurista omavaraisesti elättävistä plantaaseista taistellaan ja hinnat ovat pilvissä – maalla, ei kaupungeissa.

Tietysti jos kaupungit lopettavat valosaasteen tuottamisen, torppaavat kaikki 5G ja muut ihmiskunnan, eläimet ja ympäristön tuhoavat hankkeet sekä alkavat keskittyä lähiruuan tuottamiseen, kaupungitkin saattavat vielä pysyä elinkelpoisina ympäristöinä. Kaupunkien osalta tilanne kuitenkin näyttää tällä hetkellä tasan päinvastaiselta eli valosaastetta ja sähkösäteilyä tuutataan lisää joka puolelle ja puolelta niin paljon että tuskin edes sitkeimmät mikrolevät, virukset ja bakteerit selviävät siinä ristipaineessa elinkelpoisina ihmisistä puhumattakaan.

Asuntolainan saamisessa on kyse yksilön ihmisarvosta sekä yksinkertaisesti elämästä ja kuolemasta. Itse olen oman valintani jo tehnyt, siihen ei mikään kapitalistisen instituution lonkero voi vaikuttaa.