Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Jäämyrsky / Who I am

JäämyrskyJäämyrsky


Ihminen, elämäntapahörhö & yleisfriikki & vastarannan puskaerakko, ihmisroska, outsider- ja queertaiteilija, yhteiskuntakriitikko, persona non grata (s. 1985, Helsinki). Valo- ja sähköherkkä.  Asun ja työskentelen missä milloinkin satun olemaan, yleisimmin Etelä-Lapissa ja pääkaupunkiseudulla. 

Identiteettini ja sitä osittain vastaavaksi muokattu kehoni on sukupuoleton - trans - määrittelemätön. Saa kutsua myös muunsukupuoliseksi tai kolmannen sukupuolen edustajaksi. 

Taide on aina ollut osa elämääni. Kuvaaminen on pitkällä tähtäimellä ollut minulle samaa kuin hengittäminen ja käveleminen; täysin elämälle välttämätöntä. Kuvaustyylini on dokumentaarista – tarkkailen ja seuraan vain sivusta mitä kameran eteen milloinkin ilmestyy.

Kuvaan enimmäkseen maisemia ja luontoa, niistä valokuvaamiseni on alun perin lähtenyt liikkeelle. Olen tehnyt myös koristesidonta- ja kinkykuvaamista sekä kehotaidetta vuodesta 2016. Kuvaan erilaisia ihmisiä eri ympäristöissä, välillä käytän kuvissa omaa kehoani. Ihmiskehon käyttäminen lempeästi taiteen tekemisen välineenä sekä kehollisen taiteen monitulkintaisuus on kiehtovaa. Fyysinen suorituskyky ja sen jahtaaminen tulee aina olemaan kaiken tekemiseni moottori - sekä lähtökohta että päämäärä. 

Kaikessa taiteessa, kuvaamisessa ja myös sidonnassa on kyse vapaudesta, sanan ja tunteen monessa merkityksessä. Ikuinen kauneuden kaipaus toimii johdatuksena fantasiahenkisten tarinoiden kertomiseen fyysisesti ja mentaalisesti.

Teen taidetta silloin kuin sitä tulee itsekseen, ja mitä muulta elämiseltä jää aikaa ja energiaa, joten julkaisemisessa saattaa olla pitkiäkin taukoja. Valokuvaamisen lisäksi piirrän ja aiemmin myös maalasin surrealistis-naivistis-intuitiivisella tyylillä; piirrosteni aiheet tulevat syvältä voimakkaasta tunneskaalasta ja välillä aiheet eivät ole tästä maailmasta.

Otan välillä kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja rakenteisiin, joihin olen kehossani ja kehollani sekä identiteetilläni joutunut törmäämään. 

 

 

In English:

I am a human & white trash, outsider- and queerartist - a human soul who likes photographing, specially nature photographing, "decorative binding" and kinky and body art photographing, what I have made from year 2016. I live in Finnish Lapland and the Metropolitan Area. Persona non grata in everywhere. 

My identity & body, which I have a partially modified to match my identity, is androgynous - trans - non-binary. Pronouns They/Them.