Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Jäämyrsky / Who I am

JäämyrskyJäämyrsky


Ihminen, elämäntapahörhö, outsider- ja queertaiteilija (s. 1985, Helsinki).

Identiteettini ja sitä osittain vastaavaksi muokattu kehoni on sukupuoleton - trans - määrittelemätön. Saa kutsua myös muunsukupuoliseksi tai kolmannen sukupuolen edustajaksi. 

Taide on aina ollut osa elämääni. Kuvaaminen on pitkällä tähtäimellä ollut minulle samaa kuin hengittäminen, käveleminen ja hiihtäminen; täysin elämälle välttämätöntä. Kuvaustyylini on dokumentaarista – tarkkailen ja seuraan vain sivusta mitä kameran eteen milloinkin ilmestyy.

Kuvaan enimmäkseen maisemia ja luontoa, niistä valokuvaamiseni on alun perin lähtenyt liikkeelle. Olen tehnyt myös koristesidonta- ja kinkykuvaamista sekä kehotaidetta vuosina 2016 - 2019. Kuvaan erilaisia ihmisiä eri ympäristöissä, välillä olen käyttänyt kuvissa omaa kehoani. Ihmiskehon käyttäminen taiteen tekemisen välineenä ja kolmiulotteisena objektina sekä vain lyhyen hetken kestävän sidonnan nappaaminen kuvaksi on ollut todella kiehtovaa. 

Kaikessa taiteessa, kuvaamisessa ja myös sitomisessa on kyse vapaudesta, sanan ja tunteen monessa merkityksessä. Ikuinen kauneuden kaipaus toimii johdatuksena fantasiahenkisten tarinoiden kertomiseen kehollisesti ja mentaalisesti.

Nykyisin lähinnä piirrän ja aiemmin myös maalasin surrealistis-naivistis-intuitiivisella tyylillä; piirrosteni aiheet tulevat syvältä voimakkaasta tunneskaalasta ja välillä aiheet eivät ole tästä maailmasta.

 

 

In English:

I am a Human and Outsider- and Queerartist - a human soul who likes drawing, photographing, specially nature photographing, "decorative binding" and body art photographing, what I have made in years 2016 - 2019.

Nowadays I mostly draw.

My identity & body, which I have a partially modified to match my identity, is androgynous - trans - non-binary.