Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Urban Exploration seikkailua

Tervetuloa nauttimaan kuvallisesta nojatuolimatkasta vanhojen rakennusten, hylättyjen talojen ja autioiden paikkojen maailmaan! 

Tuli aloitettua uusi harrastus; Urban Exploration eli "urbaani löytöretkeily". Oikeastaan sitä on tullut tehtyä jossain määrin suurin osa elämästä mutta varsinainen paikkojen kuvaaminen ja järjestelmällinen dokumentointi on aiemmin jäänyt.

Autiot ja hylätyt paikat sekä rauniot ovat aina kiehtoneet, niissä on jotain selittämättömän kaunista, aika on pysähtynyt mutta samaan aikaan tavallaan kulkenut paikkojen ohi. Niin kuin ihmisetkin onneksi saattavat kulkea vuosikausia jonkun upean aution rakennuksen ohi huomaamatta ollenkaan sen olemassaoloa. Hylätyt ja autioituneet paikat ovat uhanalaisia helmiä ja niiden löytäminen on aina jännää.

Rakennusten ja paikkojen ei edes tarvitse olla autioituneita, monet vanhat rakennukset ja alueet ovat valtavan kauniita, suosikkejani ovat vanhat ladot. Ne ovat katoava luonnonvara, vastaavia ei enää juuri rakenneta. 

Explooraamisessa on oleellista kunnioittaa paikkaa ja sitä että se on todennäköisesti edelleen jonkun oma - jokaisella paikalla on tunnearvoa jollekin, jonka omaan historiaan paikka liittyy. Myös se miten lähellä tai kaukana asutuksesta ja pihapiireistä paikat sijaitsevat, vaikuttaa siihen kannattaako niitä lähestyä. Pihapiirit pitää jättää rauhaan ja muutenkin pyrkiä liikkumisessa ja kuvaamisessa hienotunteisuuteen. Mitään ei saa rikkoa eikä viedä, vain jalanjälkien jättäminen on sallittua. Kuvissa näytän paikan sellaisena kuin miten se minulle on näyttäytynyt. 

Jos tällä sivustolla olevissa autioiden ja hylättyjen rakennusten ja alueiden kuvissa on materiaalia, jonka joku kokee loukkaavana, pyydän ystävällisesti ottamaan yhteyttä jaamyrsky@gmail.com.

 

 

Urban Exploration Adventures

My new hobby; Urban Exploration! 

Welcome to enjoy the relaxing picture break and armchair travel to the world of old buildings, abandoned houses and desert places.

 

 

 

Vanha navetta, talli tai eläinsuoja / Old Barn, Stable or Animal Shelter

Vanha kivitalo / Old Stone House

Lato (ei autio) / Barn (which is not deserted)