Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

FAQ

 

Mikä se on, mitä se tekee, miks se on olemassa?!

Sitä ihmettelen välillä myös, ehkä muutaman kymmenen vuoden päästä olen viisaampi tästä aiheesta. Koetan sitten kehitellä tähän jonkun kattavamman selvityksen olemiseni ulottuvuuksista. Merkitään kuitenkin välispiikkinä että olen hapan, vanha, enemmän tai vähemmän sarkasmiin taipuvainen, riiviömäinen, sukupuoleton transu ja outsidertaiteen kauhukakara. 

 

Mistä nimi "Jäämyrsky"?

Pidän jäästä, lumesta, talvesta, tuulesta ja myrskyn raivosta sekä tietysti muutenkin luonnosta. Rakastan jäätä, se on elementtinä mielettömän upea; elävä, hengittävä, jatkuvasti muotoaan muuttava ja liikkuva, hetkellinen ja aina erilainen, nykyisin myös uhanalainen ja katoava. Jäämyrsky nimi kuvaa hyvin persoonaani. Se on myös yksi etunimistäni.  

 

Kuvauskalustosi?

Digijärkkäri Nikon D7200 + Sigma 17-50 mm / 2.8, digikompakti Olympus TG-4 ja kännykkä Sony Xperia XZ1, aiemmin myös kännykkä Nokia 701.

Kuvien oudot värit ja muut efektit?

Johtuvat kameroiden ja kännykän kuvausohjelmista, mahdollisesta salaman käytöstä, valotuksesta, valaistuksesta ym. kuvaustekijöistä. En yleensä käsittele kuviani ollenkaan jälkeenpäin (rajausta lukuun ottamatta ja sitäkin harvemmin), teen kuvan useinmiten valmiiksi kuvaustilanteessa. Ihan vaan siksi että inhoan jälkiselvittelyperseenpuudutuskoneellatuijotusmuokkaamista. Tämä kuvaustyyli sopisi paremmin filmin kanssa väsäämiseen mutta menisi nykypäivänä liian hankalaksi ja tulisi kalliiksi, siksi "filmikuvausta digikameralla". Välillä kuitenkin muokkaan kännykällä otettuja kuvia koska se on hauskaa kuin myös somesensuurin takia - alastomuus on somealgoritmikaappitumputtajasensuroijien mielestä maailmankaikkeuden pelottavin juttu. 

 

Onko sidontakuvaamisellasi jotain tekemistä BDSM:n kanssa?

Sanoisin että ei juuri mitään. Oma tekemiseni on hyvin kaukana siitä mikä yleisesti mielletään bdsm-tyyliin kuuluvaksi; sadomasokismi ja äärimmäiset alistamis/dominointikuviot kliseisellä cisheteronormatiivisella kuvastolla ovat täysin eri asia kuin mistä koristesidontakuvaamisessani on kyse. Vaikka määrittelen tekeväni välillä myös kinky-taidetta, se ei sisällä satuttamista ja väkivaltaa. Sitominen on itsessään dominoiva teko, se on ainoa suora yhteys kyseiseen kulttuuriin. Sitomiseni on pääasiassa koristesidontaa. Kinkyilyn skaala on laaja, sitä voi toteuttaa jokainen niin kuin huvittaa ja rajan veto siihen mitä pitää kinkynä ja mitä ei, on häilyvä ja täysin yksilöstä kiinni. Voisi sanoa että käytän toisinaan bdsm-kuvastoa ilman kidutussisältöä.
Yhteenvetona: eniten pelkästään kehotaidetta, hyvin kevyesti kinkyä sekä toisinaan fetisististä mutta ei varsinaisesti bdsm:ää.

 

Kuka kinkykuvaamisesta hyötyy?

Taiteen ja harrastuksen tarkoituksena on tuoda iloa, vapautta ja nautintoa elämään, siinä se suurin hyöty on. Kuvattavat ovat saaneet kuvat myös omaan käyttöönsä. Tämä sivusto on yhden henkilön - allekirjoittaneen ylläpitämä ja sisältää sekä epäkaupallista että kaupallista materiaalia. Teen taidetta yksityishenkilönä eli taiteilijana kuin myös yrittäjänä. Kaupallista kuvaamista ja muuta taiteellista julkaisemista teen yritykseni kautta, kuvamyyntisivusto löytyy osoitteesta www.taidejaamyrsky

 

Mistä löydän tietosi somesta?

Välttelen melko pitkälle sosiaalista mediaa, pidän hiljaisuudesta ja rauhasta. Sen takia myös puhelinnumeroa ei sivuilla ole. Tämä nettisivu on pääjulkaisukanava, jolle olen koonnut suurimman osan taiteellisesta toiminnastani. Lisäksi käytössä on tube ja ig.

YouTube: 
Jäämyrsky Channel

Instagram: @jaamyrsky

 

Miksi täältä ei löydy CV:täsi?

Olen enimmäkseen itseoppinut outsider-tekijä asiassa kuin asiassa, joten en juuri perusta curriculumiin. Jos CV on printattu tarpeeksi pehmeälle ja ympäristömerkitylle kierrätyspaperille perseystävällisellä musteella, sitä voi tarpeen vaatiessa käyttää lähinnä em. osaston pyyhkimiseen. Muuten sillä ei ole paljoa virkaa. 

 

Miten kuvattavaksi pääsee?

Teen kuvauskeikat mieluiten yritykseni kautta. Hinta riippuu käytetystä ajasta, suuntaa antava hinta on 200 € + alv 24 %, joka sisältää noin 2 h kuvaukset, kaikki kuvat muistitikulle tai suoraan asiakkaan omalle laitteelle ladattuina, ilman jälkikäsittelyä. Huomiona kuvausten sisällöstä että kuvaan vain täysi-ikäisiä henkilöitä, mieluiten luonto-, kinky- ja fetissiaiheisiin liittyen, en tee esim. perusmuotokuvausta, eläinkuvauksia, hää- ja valmistujaiskuvauksia ym. keikkoja. Myös yksityishenkilöiden väliset kuvaukset pro bono -periaatetta sivuavasti ovat mahdollisia, silloin kaikille osapuolille jää lähtökohtaisesti käyttö- ja julkaisuoikeudet kuviin ellei toisin sovita, ja kuvien käytöstä tehdään kirjalliset sopimukset. Kuvaan melko harvoin ja matkustan vähän. Etsin kuitenkin aina uusia kuvausprojekteja ja inspiroivia yhteistyökuvioita. Kysy lisää sähköpostilla jaamyrsky@gmail.com

 

Saako kuviasi julkaista jossain muualla?

Jos haluaa käyttää mitä tahansa tältä sivustolta löytyvää materiaalia, kysy minulta ensin lupaa sähköpostitse jaamyrsky@gmail.com. Sidonta- ja henkilökuvista pitää neuvotella aina erikseen tapauskohtaisesti. Kuvien julkaisu ilman lupaa on kielletty ja vaikka sitä on todella vaikeaa valvoa, saatan puuttua asiaan jos kuviani tai muuta tällä sivustolla olevaa materiaalia tulee vastaan luvattomissa yhteyksissä. 

 

Myytkö kuviasi ja taidettasi?

Jotkut yksittäiset piirrokseni ja maalaukseni sekä kaikki maisema- ja luontokuvat ovat myynnissä. Laajempi kuvavalikoima ja yritykseni kuvamyyntisivusto löytyy osoitteesta www.taidejaamyrsky.fi, sivustolla on myös paljon vapaasti ladattavia kuvia. Sidonta- ja kinkykuvien sekä muiden henkilökuvien kohdalla sovin aina kuvien käytöstä ja julkaisemisesta kuvissa esiintyvien henkilöiden kanssa. 

 

Tietoa kuvista

Kuvagalleriat tällä nettisivustolla toimivat vain tuotantoni esittelynä. Suurin osa näillä sivuilla olevista maisema- ja luontokuvista on kuvattu kännykällä, joten niiden resoluutio ei yleensä riitä nettijulkaisussa A5 - A4 kokoja suurempaan ja painetussa muodossa postikorttikoko A6 on useimmiten niiden osalta maksimi. Kompaktikuvat riittävät netissä ja painettuina enintään A4 kokoon, niissä on paljon vaihtelua valaistusolosuhteiden ja salamankäytön mukaan. Järkkärikuvat riittävät netissä ja yleensä myös painettuina vähintään A3-kokoon. Osa kuvista on esillä pienennetyssä tiedostokoossa. Kameroiden originaalikuvat ovat yleensä kooltaan 5 – 20 Mt, kännykän 1 – 6 Mt.

 

Kuvien kirjain- ja numeroyhdistelmistä voi tunnistaa millä välineellä kuva on otettu:

Kännykkä Nokia 701: 2017-01-12-0000 (vuosiluku, kk, pvm, kuvanumero)

Kännykkä Sony Xperia XZ1:DSC_0000 (kännykkä mainittu erikseen ettei sekoitu järkkärin kirjain-numeroyhdistelmään) 

Digikompakti Olympus TG-4: P0000000

Digijärkkäri Nikon D7200: DSC_0000

 

 

English or other languages?

Sorry, I know and speak only Finnish. Parts of this site are in English because I would like as many people as possible to understand that I have done a different kind of ”bondage” and kinky and fetish photographing, which is not typical BDSM, it’s only ”decorative binding” and body art. English text are also so that non-Finnish speaking people could know what kind of other art I do, the landscape and nature photo names are also in English. 

In social media I have only this two: YouTube Channel Jäämyrsky Channel and Instagram @jaamyrsky

 

 

Kaikki kysymykset ja yhteydenotot sähköpostilla jaamyrsky@gmail.com