Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Naisoletettujen rintojen seksualisointi on miesoletettujen keksintö

Lisätty 13.10.2018

Kyseessä on pelkkä kontrollimekanismi, yksi monista. 

Rintojen seksualisointi on sukupuolettoman henkilön näkökulmasta käsittämätön ilmiö. Nimenomaan naisoletettujen ja biologisen naisen kehossa elävien rintojen kontrollointi ulottuu jonnekin historian alkuhämäriin. Se ei voi olla muuta kuin miesoletettujen ja cis-sukupuolisten biologisen miehen kehossa elävien ihmisten keksintö.

Raukat eivät useinkaan pääse koskaan irti äidin tissi -ilmiöstä ja kantavat tissisyndroomaa mukanaan ja katsovat maailmaa sen läpi koko elämänsä tajuamatta yhtään kaikkia sukupuolia koskevan yliseksualisoinnin haitallisuutta. Mieskulttuurin ajatusmaailmassa äidin rinnat ovat madonnan rinnat, muiden naisoletettujen rinnat taas ovat huoran rinnat. Sama madonna-huora jaottelu jatkuu kaikissa muissakin asioissa.

Naisoletettujen kehojen kontrollointi ulottuu elämän jokaiselle osa-alueelle. ”Naisten vaatteet” ovat tästä yksi esimerkki. Naisten vaatteiden suurin tarkoitus on tehdä biologisen naisen kehossa elävistä ihmisistä avuttomia, haavoittuvia ja helppoja uhreja. Rintojen kiristäminen yhdennäköisyyden muottiin ja miesoletettujen silmille sopiviksi, korkokengät, minihameet, korsetit, kehoa muokkaavat (lue: kiristävät ja liikkumista estävät) vaatteet, meikkaaminen… lista on loputon.

Suurin osa varmasti perustelee naisten vs. miesten vaatteita sillä että naisen keho näyttäisi paremmalta tiukasti kehonmyötäisesti paketoituna. Miksi? Ei ole mitään syytä miksei biol. miehen keho näyttäisi yhtä hyvältä tai paremmalta korsetti, korkokengät ja minihame päällä. Vastaavasti biol. naisen keho väljiin housuihin, huppariin (tai peräti tuulitakkiin, iiiikkkkk!) ja lenkkareihin puettuna. Vaatteilla ei pitäisi olla mitään tekemistä sukupuolisuuden tai sukupuolettomuuden kanssa vaan pukeutumisen pointtina tulisi olla pelkästään jokaisen ihmisen henkilökohtaiset mieltymykset, oman persoonan esiintuominen ja se millaista pukeutumista pitää käytännöllisenä omassa elämässään.

Kaikkien ihmisten rintojen sukupuolisuuteen katsomatta pitäisi saada olla esillä tai piilossa sen mukaan, miten ihminen itse haluaa kehoaan näyttää. Nais- tai miesoletettujen rintojen näkymiseen tai näkymättömyyteen ei pitäisi kiinnittää mitään huomiota, niissä ei ole mitään ihmeellistä. Sama efekti kuin näkyykö paljas pohje (OMG!) vai onko siinä lahje päällä.

Rintojen näyttämisen kulttuuri on typistetty äärimmäisen ahtaaseen muottiin; joko olet biologisen miehen kehossa elävä ihminen, jonka rinnat saavat näkyä paljaana olivat ne sitten millaiset sata vuotiaan läskiriipputissit tahansa tai biologisen naisen kehossa elävä ihminen, jonka rinnat pitää aina peittää tilanteessa kuin tilanteessa, nännien pitää olla 20 - 21 cm korkeudella kaulakuopasta vinottain ristiin mitattuna, rintojen symmetriset ja täydellisen pyöreät sekä kiinteät, kuppikoko D, iästä ja kehon muusta muodosta riippumatta. Näiden kahden ääripään välissä ja ulkopuolella ei heteronormatiivisesti maailmaa katsovan cis-miehen tai muuten ahtaasti ajattelevan henkilön näkemyksen mukaan ole minkäänlaisia muita vaihtoehtoja. Ja jos onkin, niin pysyköön hiljaa, poissa julkisilta paikoilta ja piilossa katseilta.

Rinnoissa ei ole mitään seksuaalista, ne ovat tasavertaiset muiden kehonosien kanssa. Miehen kehossa ne ovat lähinnä jäänne - osoitus siitä että tyyppi kuuluu biologisesti nisäkkäiden (Mammalia) luokkaan. Naisen kehossa niiden ainoa fokus on mahdollisesti ruokkia seuraavaa sukupolvea, jos yksilö on vapaaehtoisesti päätynyt jälkeläisten tuotantoon. Jos sitä tarvetta ei ole, rinnoilla ei ole mitään virkaa ja jos ne häiritsevät, niille kannattaa tehdä jotain. Tai jos eivät häiritse, antaa olla juuri sellaisena kuin ovat. Pääasia että itse on tyytyväinen.

Jos miesoletetulle kasvaa naistyypilliset rinnat, mies vain marssii plastiikkakirurgille, kertoo ongelmansa, läiskää rahat tiskiin, hyppää leikkauspöydälle, pääsee ylimääräisestä tavarasta eroon ja jatkaa tyytyväisenä elämäänsä.

Jos naisoletettu tai muita sukupuolia edustava henkilö yrittää päästää rinnoistaan eroon tai haluaa muokata niitä sellaiseen muotoon että niiden kanssa voi elää ja identiteettiään vastaavaksi, ovet sulkeutuvat helposti sekä nenän edessä että selän takana. Ainoa mitä tarjotaan, ovat silikonit heteronormatiivisten, miesoletettujen silmää miellyttävien rintojen saavuttamiseksi. Sehän kuitenkin *on se elämän suurin tavoite kaikilla naisoletetuilla*. Sori vaan jos tätä ajatusharhaa joutuu oikomaan rankasti mutta tavoitteet rintojen muokkaamisessa muilla sukupuolilla kuin miesoletetuilla ovat ihan muualla, yhteiskunta ja miesoletetut sekä plastiikkakirurgit aliarvioivat pahasti naisoletettujen ja muiden sukupuolten elämänarvoja kuin myös esim. pahasti rintavammaisena (rinnat laahaavat maata, ovat epäsymmetriset, tubulaariset, eivät kuulu millään tavalla omaan identiteettiin ym.) elävän henkilön elämänlaatua.

Epätasa-arvo on äärimmäistä kaikissa asioissa, jotka yhteiskunta, ts. länsimainen koululääketiede luokittelee sukupuolittaviksi. Jos olet miesoletettu, saat kaikki palvelut nappia painamalla ja yleensä ei tarvitse tehdä sitäkään, kaikki tuodaan valmiina eteen. Jos olet naisoletettu tai jotain muuta sukupuolta tai sukupuoleton, joudut törmäyskurssille ja tekemään aivan s*atanasti töitä ihan minkä tahansa normaalin asian saavuttamisen eteen.

Otetaanpa esimerkki kauniista kesäpäivästä. Ihmiset haahuilevat ympäriinsä enemmän tai vähemmän pukeutuneena, viettävät aikaa puistoissa ja rannoilla. Pitkin poikin maisemaa pilaamassa näkyy jalat harallaan, nakki aurinkoa kohti istuvia, paidattomia, raatomaisia miesoletettuja, joiden rintavarustuksen viimeinen käyttöpäivä on mennyt jo noin kolmisenkymmentä vuotta sitten ja harmaanvihreät rintakarvat törröttävät kuin nimeltä mainitsemattoman atomienergiamuodon säteilytyksen jäljiltä. Tämä olomuoto ja näkymä on yhteiskunnan mielestä kaikin puolin ok ja erinomainen osoitus miesoletettujen solidaarisesta kehopositiivisuudesta.

Siirrytään seuraavaan esimerkkiin. Samainen kaunis kesäpäivä, puistoissa ja rannoilla hieman vähemmän tai enemmän elämää nähneet, valtavia kehollisia muutoksia lyhyen tai pidemmän elämänsä varrella läpikäyneet kaiken näköiset ja muotoiset naisoletetut sekä muita sukupuolia edustavat henkilöt nauttivat auringonsäteistä yläosaston miesoletettujen sielunrauhaa häiritsevät ulokkeet ”asianmukaisesti” peitettyinä. Auta armias jos jossain puistossa näkyisi naisoletettu tai naistyypillisen kehon omaava muunsukupuolinen, sukupuoleton, transihminen tai intersukupuolinen istumassa ylävartalo paljaana sekä ’äijähaarassa’. Se olisi vähintään lööppisensaatio ja todennäköisesti tapausta puitaisiin myöhemmin oikeudessa, syytöksenä itsensä paljastelu julkisella paikalla jne. ja henkilön elämä pilattaisiin lopullisesti. Jos ei muuten niin somehyökkäykset tekisivät todennäköisesti yksilöstä selvää, niitä on helpointa kohdistaa muihin kuin miesoletettuihin.

Huomaatteko näiden esimerkkien nisäkäsnäyttelyiden ihan pikkiriikkisen sukupuolittavan eron?

Ainoa syy miksi naisoletetun pitäisi missään tilanteessa peittää rintojaan, on kehonsa herkkien osien suojeleminen, rinnat kun ovat äärimmäisen helposti hajoavat tai saattavat laahata maata jo ilmestymisestään lähtien ja niiden kanssa ei teknisistä syistä johtuen voi poistua kotiovesta ulos (kirurgit eivät yleensä siinä tilanteessa naisoletettua yksilöä auta, kiitos heteronormatiivisen lääketieteen). Biologisen miehen rinnoissa ei ole paljoa suojeltavaa koska ne ovat vähintään 99,9 % kestävämmät kuin biologisen naisen rinnat ja lähes poikkeuksetta kiinteät, johtuen biologisista eroista kehon koostumuksessa.

Silti kaikkien sukupuolten ja sukupuolettomien, erimuotoisten, isojen, pienten, keskikokoisten, epäsymmetristen, symmetristen, maata laahaavien, taivasta kohti sojottavien, leikkaamattomien, leikattujen, muilla tavoin muokattujen tai muokkaamattomien rintojen pitäisi saada näkyä täysin tasavertaisesti katukuvassa peittämättöminä tai peitettyinä, ilman että kukaan kiinnittäisi asiaan mitään huomioita.

Ihmiset voisivat palata rinta-asiassa joiltakin osin hieman takaisin päin menneisyyteen, missä naturismi tai nudismi olivat kaikkia kehonosia koskeva vallitseva olotila. Se olisi yksi pieni askel kohti todellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.