Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vihaan Joulua

Lisätty 24.12.2018

Se pitää vain joka vuosi rämpiä läpi. 

Joulu on hylkäämisjuhla ja epäonnistujien sielunmessu nro 1. Vaikka olen vuosia sitten päättänyt että en vietä joulua, silti aihe kirpaisee useimpina vuosina, riippuen vähän millainen elämäntilanne sillä hetkellä on. Joinakin vuosina joulu menee ohi helposti ja hyvin, joskus taas aiemmat traumat sekä joulun aikaan kahteen kertaan jätetyksi tuleminen nousevat melko perusteellisesti esiin. Joka vuosi tietää varautua johonkin katastrofiin, hylkäämiskokemukseen tai helpoimmillaan pelkästään suruun. Tosin olen itsekin tainnut lähes säännönmukaisesti hylätä läheisiäni jouluna aika perusteellisesti, joten kevyt tuska saattaa olla ansaittua. Tosi asiassa suurin osa jouluistani on ollut melko hyviä ja saattaa sinne mahtua väliin jopa jokin onnellinen joulu. Muistan yleensä kuitenkin vain epäonnistumiset sekä huonot hetket, ne ovat jääneet myös joulusta konkreettisimmin mieleen. 

Onneksi vuodessa on muita hienoja ja lämpimiä juhlapäiviä, niin kuin Halloween, joista voi nauttia täysillä vaikkei yhteiskunta niitä samalla tavalla juhlikaan. 

Suomi on yhdistysten ja järjestöjen luvattu maa, pitäisi siis perustaa joulua inhoaville tai muuten vaan sitä viettämättömille jokin vertaistukiyhdistys, siellä saisi purkaa jouluvihaansa joulun rakastajien häiriintymättä. Ehkä tällaisia kanavia on jo olemassa tai sitten jouluvihaa puretaan osaltaan nettifoorumeilla muiden aiheiden seassa. Ja jotkut urpot sitten tällä tavalla blogissaan. Pääasia että asian päästää sisältään ulos, jouluvihan ja -inhon myöntäminen on ensimmäinen askel siitä paranemiseen vai miten se meni... Itse asiassa tämä purkaminen helpotti, nyt on jo melkein hyvät fiilikset! 

Jouluinhostani huolimatta toivotan kaikille joulua viettäville Onnellista Joulua!

 

 

Hyvää Joulua / Good Xmas
© JäämyrskyHyvää Joulua / Good Xmas © Jäämyrsky