Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

HC i rosa – Mild historier om kinkyism

Lisätty 26.05.2019

Fotografiutställning, 19. - 30.6.2019, Galleria Albert IX, Helsingfors

HC i rosa – Mild historier om kinkyismHC i rosa – Mild historier om kinkyism 

 

 

 

HC i rosa – Mild historier om kinkyism är en fotografiutställning, som visar upp äventyren av både klassiska och helt nya fantasifigurer i ett lekfullt kinky miljö.

 

Denna utställningen är resultatet av flera personers kombinerat arbete, produktionen av bilderna har utgått från de sammanfogade idéerna av både fotografen och modellen, och ofta även av spontant improvisering vid fotograferingarna. Viss barmhärtig och lekfull kinkyhumor flöder livligt genom hela produktionen, men utan att glömma bort dom mer allvarliga ämnena angående köns- och sexuella minoriteter och frihet för kroppsligt uttryck, vilka som stammar från varje fotografi. Det är helt otroligt att man även nu på 2010- talet har behov av att kämpa för ens rätt att bestämma över sin egen kropp, rätten att definiera sin köns- eller sexuella läggning samt försvara hela jämställdhets spektret. Dessa värden bör vara självklara och fungera som stödpelare i ett samhälle som uppskattar mänskliga rättigheter.

Ett upprepande tema i utställningens bilder är att ta fram frågorna om, och utmana de eviga och ständigt aktuella frågorna om vilka typer av kroppar som är tillåtna och tillåtliga att visas inför allmänheten. Hur får man, varför får man och vem som får publicera bilder av sin egen eller annan persons kropp? Vilken typ av agendan får man uttrycka med sin kropp? Varför totalt jämlikhet kommer aldrig bli ett faktum, om vi inte kommer att förstå den fullständiga mångfalden och omfattningen av den mänskliga kroppen. Fullständigt uppfattar den diversiteten på förutsättningar som ens kroppsform kan ställa.

Individen är alltid mer eller mindre i fångenskap av ens utseende. Frihet är något som bara några få och privilegierad har. Det finns ett antal sätt att man kan försöka nå denna frihet, antingen i avsikt att antingen överkomma dess begränsningar eller finna frihet inom den. Rigging ger en mycket primitiv typ av stimulans, den vibrerar genom individen, på samma sätt som musik gör; Det väcker omedelbart alltid någon form av känslomässig reaktion. En reaktion som vanligtvis varierar från kämpa eller fly till undergivenhet. Att vara bunden ger möjligheten att uppleva rofylldhet, emancipering eller till och med eufori från känslan av att bli fasthållen, vare sig den är utav riggaren, repet eller någon annan typ av bondageinstrument. I den mjuka formen av bondagefotografi kan de visuella effekterna av bilderna, antingen framför eller bakom kameran, vara en massivt förstärkande upplevelse för båda parter.

Smärta och våld samt andra egenskaper vanliga i hardcore vingen av BDSM-kulturen blir ofta förbundna till bondage, vilket är mycket långt ifrån mitt eget verksamhet. I min konst vill jag visa en helt annan synpunkt på ämnet. Jag har nolltolerans för att orsaka fysisk smärta i mina bondage aktiviteter eller i mina fotografering sessioner. Jag utför alltid rigging på ett sådant sätt att den bundna aldrig riskerar skador på mjuka vävnaderna eller får några märken på sin hud. Varje typ av kropp kräver sin individuella typ av rigg, det som är trevligt och mysigt för vissa kan vara skadligt och till och med orsaka permanent skador för någon annan. Det är anledningen till att jag också avstår från användningen nån alls av traditionella tortyrmetoder. Av ovanstående skäl föredrar jag att binda upp biologiskt manliga kroppar, eftersom de vanligtvis är mer resistenta mot skador. Jag använder uttrycket "prydnads rigg fotografi", för jag anser att det bäst beskriver fusionen mellan människan och riggen till en visuellt harmonisk enhet.

Avslappnad stämning, lekfullhet och den befriande effekten av att vandra omkring i en fantasivärld, är upprepande teman i alla utställningens konstverk. Fotona hälsar glatt åskådaren välkommen till en ömsint och snällt kinky-stil saga, där världen lyses upp i alla nyanser av regnbågen och allt händer i en atmosfär av acceptans och hänsyn till mångfalden av alla olika kroppsformer. Sagan om Hardcore i Rosa.

 

 

Lista över medverkande

Jäämyrsky (f. 1985, i Helsingfors) är en outsider- och queer konstnär i vars konst, bestående av fotografi och tekningar, kan vi följa äventyren av flera fiktonella rollfigurer och fantasi varelser, oftast i mystisk omgivning.

Modellerna är kinky- och fetishsinnade personer, som med var sitt frivilliga inlägg har bidragit till att skapa dessa foton och därmed gjort det möjligt att förverkliga den här utställningen.

Konstnären tackar varmt bode modellerna och andra medverkande!

 

 

 

Utställning Info

 

Utställningen är en del av Helsingfors Pride 2019 offentliga program.

19. - 30.6.2019

Öppet varje dag från klo 12.00 till 18.00

 

Galleria Albert IX
Albertsgatan 9
00150 Helsingfors
www.galleria-albert.fi

 

För mer information, kontaktjaamyrsky@gmail.com (på finska, tack)

 

 

Tillgänglighet

Infarten till galleriet är inte tillgängligt med rullstol utan assistans. Inkomst kräver kliva upp en trappa från gatu nivån. Utställnings övervakaren kan assistera med inträde vid behov. Galleriet har ingen invalid toalett.

 

Utställningen har ingen åldersgräns, men vi ber beakta att en del av bilderna innehåller både nakenhet och erotiska teman.

 

 

Tillägningen av utställningen

- Utställningen är tillägnad till kroppsligt acceptans, barmhärtighet och till var och en som kämpar för att utvidga dessa värden. - 

 

 

 

 

Helsingfors Pride 2019 offentliga programHelsingfors Pride 2019 offentliga program

 

 

 

 

 

Tekniskt genomförande av fotografier

Fotografierna har inte efterbehandlats. Alla dom olika visuella effekterna har verkställts enbart med kamerans programvara.

Photo printing: Dialab Oy, Helsinki, www.dialab.com

Canvas printing: Printscorpio Oy, Aitoo, www.printscorpio.fi

 

 

 

Översättning från finska till svenska: Susanna Cederforss