Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

HC Pinkkii – Lempeitä kinkytarinoita

Lisätty 26.05.2019

Valokuvanäyttely, 19. - 30.6.2019, Galleria Albert IX, Helsinki

HC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoitaHC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita 

 

 

 

HC Pinkkii – Lempeitä kinkytarinoita on valokuvanäyttely, jossa klassiset satuhahmot sekä ennen näkemättömät fantasiaotukset seikkailevat leikkimielisesti kinkyhengessä.

 

Näyttely on useamman ihmisen työpanoksen tulos; kuvat ovat ilmestyneet kuvaajan ja mallien yhteisistä ideoista ja kuvauksissa keksityistä aivoituksista. Lempeä ja leikkisä kinkyhuumori seuraa mukana koko näyttelyn läpi, unohtamatta kuitenkaan vakavampia sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin sekä kehollisuuteen liittyviä aiheita kuvien taustalla. On uskomatonta että vielä 2000-luvun puolella pitää taistella täyden kehollisen itsemääräämisoikeuden, oman sukupuolensa ja suuntauksensa määrittelyn sekä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta, joiden tulisi olla itsestään selviä asioita sekä toimia yhteiskunnassa ihmisoikeuksien peruspilareina.

Näyttelyn kuvat toistavat iänikuisia peruskysymyksiä siitä millaiset kehot saavat olla esillä, miten ja miksi, kuka saa laittaa oman kehonsa tai toisen kehon esille, mitä asioita keholla saa ilmaista, miksi yhdenvertaisuus ja tasa-arvo eivät ikinä toteudu ellei ymmärretä kehollisten lähtökohtien erilaisuutta.

Ihminen on aina jollain tasolla ruumiinsa vanki. Vapaus on arvo, joka täydessä mittakaavassaan toteutuu vain harvojen ja valittujen kohdalla. Vapautta kehostaan tai kehonsa kanssa voi jahdata erilaisin keinoin, joista yksi on sitominen. Sitominen on lähtökohtaisesti hyvin primitiivistä, se menee suoraan ihmisen läpi samankaltaisesti kuin musiikki; se herättää heti jonkin tunnereaktion, mikä useimmiten kulkee akselilla taistele, pakene tai antaudu. Sidottuna on mahdollista kokea rauhaa ja vapautta, euforiaa siitä että joku pitää kiinni, on se sitten köysi tai muu sidontaväline tai toinen ihminen. Sidontakuvaamisessa kuvien visuaalinen vaikutus sekä kuvaaminen ja kuvattavana oleminen parhaimmillaan voimauttavat niin kameran edessä kuin takana.

Sidontaan yhdistetään usein väkivaltaa ja satuttamista sekä rankkaa bdsm-kulttuuria, mikä on todella kaukana omasta tekemisestäni. Haluan kuvillani näyttää aiheesta täysin toisen näkökulman. En hyväksy sitomisessani ja kuvaamisessani minkäänlaista fyysistä satuttamista, mitään jälkiä ja kudosvaurioita ei saa jäädä vaan teen kaiken sitomisen mieluummin todella kevyesti. Jokaisen keholle sopii erilainen sidonta, se mikä käy toiselle, saattaa aiheuttaa toiselle vakavia ja peruuttamattomia vaurioita. Siksi en myöskään käytä perinteisiksi miellettyjä kidutukseen perustuvia tekniikoita ja sidon mieluiten biologisen miehen kehoa koska miehen kehossa kudokset kestävät sidontaa paremmin. Käytän termiä ’koristesidontakuvaus’ koska se kuvaa parhaiten sitä, miten ihminen ja sidonta muodostavat yksilöllisen ja visuaalisen kokonaisuuden.

Keveys, leikkiminen ja fantasiamaailman vapauttava vaikutus ovat näyttelyn läpi kulkevia teemoja. Kuvat toivottavat kokijansa tervetulleeksi lempeään kinkysatumaailmaan, missä liikutaan sateenkaaren väreissä hyväksyvän kehollisen olemisen kautta pinkillä hard core -asenteella. 

 

 

Tekijäesittelyt

Jäämyrsky (s. 1985, Helsinki) on outsider- ja queertaiteilija, jonka kuvien ja piirrosten usein surrealistisessa maailmassa seikkailevat fantasiahahmot sekä tekijänsä tapaan muut omituiset otukset.

Mallit ovat kinky- ja fetissihenkisiä ihmisiä, jotka ovat omalla vapaaehtoisella panoksellaan mahdollistaneet näiden kuvien ja tämän näyttelyn toteutumisen.

Tekijä kiittää lämpimästi kaikkia kuvausprojekteihin osallistuneita sekä taustatukihenkilöitä!

 

 

 

Näyttelyinfo

 

Näyttely on osa Helsinki Pride -viikon 2019 ohjelmistoa.

19. - 30.6.2019

Avoinna joka päivä klo 12 - 18

 

Galleria Albert IX
Albertinkatu 9
00150 Helsinki
www.galleria-albert.fi

 

Lisätietoa: jaamyrsky@gmail.com

 

 

Esteettömyys

Galleria ei ole esteetön, katutasolta on yksi rappunen noustavana ja oviaukko on melko kapea. Näyttelyvalvojaa voi pyytää tarvittaessa avustamaan esim. pyörätuolin kanssa sisäänpääsyssä. Galleriassa ei ole esteettömiä wc-tiloja.

 

Näyttely on ikärajaton, pyydämme kuitenkin huomioimaan että osa kuvista sisältää alastomuutta ja eroottisuutta.

 

 

 

Näyttely on omistettu

- Kehollisen olemisen vapaudelle ja lempeydelle sekä ihmisille, jotka taistelevat näiden arvojen puolesta. -

 

 

 

 Helsinki Pride 2019 OhjelmajärjestäjäHelsinki Pride 2019 Ohjelmajärjestäjä

 

 

 

 

 

Valokuvien tekninen toteutus

Näyttelyn kuvissa ei ole jälkikäsittelyä. Kuvattaessa on käytetty erilaisia kameroiden kuvausohjelmia, joilla kuvien erilaiset värit ja efektit on toteutettu. 

Valokuvien vedostus: Dialab Oy, Helsinki, www.dialab.com

Kangasvalokuvien painatus: Printscorpio Oy, Aitoo, www.printscorpio.fi