Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kiitos näyttelystä!

Lisätty 09.07.2019

+ Kuvaus- ja näyttelyprojektien jatko

 

HC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita 
© 2019 JäämyrskyHC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita © 2019 Jäämyrsky

 

 

Ensimmäinen yksityisnäyttely on nyt pidetty! Tunnelmat on edelleen luokkaa ’ihan pihalla’ koska näyttelyn toteutuminen oli äärimmäisen epätodennäköistä, matka tähän pisteeseen on ollut pitkä ja on muutenkin outoa saada jokin unelmansa toteutettua. Ja vielä unelma, johon oli tähdännyt ne elämänsä ensimmäiset 33 vuotta ja x määrän päiviä. Huh.

Pöllähtäneestä tilastani huolimatta koetan hieman pohtia mitä sitä oikein on saatu aikaan sekä mahdollisia jatkosuunnitelmia.

Instagramiin päivitinkin jo lyhyesti kiitokset ja sanotaan ne myös tässä uudelleen; valtavan suuri Kiitos kaikille tähän näyttelyprojektiin osallistuneille, malleille, yhteistyötahoille, kävijöille sekä taustajoukoille, te mahdollistitte omalla panoksellanne näyttelyn toteutumisen! Malleille erityiskiitos, olette antaneet kuvausprojekteihin aikaanne, osaamistanne ja itsenne, ilman teitä tätä näyttelyä ei olisi olemassa, loistitte näyttelyn tähtinä! Kiitos myös teille, joiden kanssa olen kuvannut mutta joiden kuvia ei tällä kertaa näyttelyyn päätynyt, jokainen kuvauskerta on aina vienyt askeleen eteenpäin kohti tavoitetta. Kiitos, hatunnosto ja kumarrus.

Jokainen positiivinen palaute yllätti, olen lähes aina varautunut johonkin täydelliseen lynkkaamiseen kaikilta suunnilta tai korkeintaan neutraaliin välinpitämättömyyteen, joten myönteinen suhtautuminen vetää aika hiljaiseksi. Suoraa palautetta muutenkin harvemmin saa kuulla livemuodossa koska taiteellinen toimintani on pitkälti yksin sekä pienellä ryhmällä toteutettua ja kuvat ovat olleet aiemmin nähtävillä vain netissä, missä ne ovat saavuttaneet rajallisemman kohderyhmän. Tässä taas huomaa miten taide pitää jalkauttaa fyysiseen tilaan että se saavuttaisi laajemman tietoisuuden, toisi esiin erilaisia näkökulmia sekä tavoittaisi konkreettisesti ja käytännön tasolla. Oli tajutonta huomata että teokset ja se mitä on kelaillut niiden taustalla, resonoi monen teidän – kävijän ja kokijan – ajatusten kanssa, jotka sain näyttelyn aikana kohdata.  

On upeaa että lempeä kinkyteema tuntui koskettavan sekä aiheeseen ennen tutustumattomia että siihen tottuneempia. Toivon että näyttely antoi kinkyilyn skaalasta totuttua laajemman, monimuotoisemman ja leikkimielisemmän kuvan.

 

                                                                                               * * *

 

HC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita 
© 2019 JäämyrskyHC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita © 2019 Jäämyrsky

 

Näyttelykokonaisuus toteutui lähes täsmälleen sellaisena, millaisena sen päässäni näin, mikä tuntuu uskomattomalta. Suunnitelman toteutuminen vaati tietyn tyylisen tilan että ripustus olisi hahmotellun kaltainen sekä onnistuneet teosten painatukset ja vedostukset. Tällä kertaa oli ilo huomata että kaikkien ennalta mietittyjen yksityiskohtien huomioiminen ja kokonaisvaltainen keskittyminen projektiin tuottivat tulosta. Harvemmin niin nimittäin tapahtuu.

Kävijämäärä oli näin lyhyen, vain 12 päivää kestäneen ja tuntemattoman tekijän järjestämän tapahtuman kohdalla yllättävän suuri; näyttely tavoitti noin 300 henkeä. Olin melko varma että siellä käy ehkä jotain 20 ihmistä (tutut mukaan luettuna!), joten olen aika äimänä. Näyttelyn ajoittuminen Helsinki Pride -viikolle ja pääsy mukaan sen ohjelmaan lisäsi sen löydettävyyttä huomattavasti ja kävijämäärää varmasti puolella, joten suuri kiitos kuuluu myös kyseiselle organisaatiolle, heidän välillä puutteellisesta tiedotusagendastaan huolimatta. Toivottavasti Pride-organisaatio ottaa tulevina vuosina asiakseen alusta asti kunnollisen tiedottamisen niin yleisölle kuin tapahtumajärjestäjien suuntaan.

Tämän kokoluokan näyttely on sen verran suuri fyysinen ja taloudellinen investointi, että omalla kohdalla vastaavaa on mahdollista toteuttaa todennäköisesti vain kerran elämässä tai ehkä kerran kolmessakymmenessä vuodessa, jos tarpeeksi pitkään täällä jaksaa tallustaa. Seuraavan kerran sitten joskus +60 vee, ellei yhtäkkiä ilmesty jotain vähintään 5-numeroista lottovoittoa. Jatkossa voin keskittyä pienempiin projekteihin ja toivottavasti myös yhteis- ja ryhmänäyttelyihin, joita on hieman alustavasti eri tahojen kanssa mietitty.

 

                                                                                             * * *

 

HC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita 
© 2019 JäämyrskyHC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita © 2019 Jäämyrsky

 

Näyttelyn tekeminen oli parin-kolmen vuoden matka. Tämän näyttelyn myötä sain jonkun oman prosessini päätökseen tai ainakin eteenpäin, niin kuin parhaassa tapauksessa näyttelyn toteutuessa käy. Tässä tapauksessa se tarkoittaa sitä, että jatkan taas uusien teemojen parissa.

Sitominen itsessään pelkän sitomisen takia ei ole kiinnostanut pitkään aikaan, niin kuin yhdessä aiemmista blogikirjoituksistani, ’Lopetan kinky- ja sidontakuvaamisen’, mainitsin, minulla ei ole ollut enää sitomiseen sitä intohimoa ja otetta, mitä se vaatii. Osittain tämä johtuu juuri edellä mainitusta oman prosessini päätökseen saattamisesta. Suurin osa taiteestani on jollain tavalla henkilökohtaista, ainakin sen lähtökohdat, joten voin tehdä vain sellaisia asioita ja sellaista taidetta, mihin on oikeasti touch & feel.

Saattaa olla että kevyet, lempeät ja vahingoittamattomat sidonta- ja kinkyaiheet pysyvät jatkossakin kuvaamisessani ja tekemisessäni jollain tavalla mukana, mutta ne eivät ehkä ole se itseisarvo. Enemmän kiinnostaa fantasiahenkisten tarinoiden kertominen sekä erilaisten, näyttelyssäkin monissa teoksissa nähtyjen satuhahmojen seikkailujen kuvittaminen kameran kautta. Kehollisuutta käsittelevien teemojen parissa jatkan todennäköisesti myös jollain tavalla.

 

                                                                                                 * * *

 

HC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita 
© 2019 JäämyrskyHC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita © 2019 Jäämyrsky

 

Yksi taiteellisen kiinnostukseni aihe on fetissien ja fetisistien kuvaaminen. Tästä oli myös mainintaa siellä aiemmassa blogikirjoituksessani että jos saan tämän kinkyaiheisen näyttelyn pidettyä, haluaisin seuraavaksi kuvata erilaisia fetissejä ja fetisistejä sekä pitää aiheesta aikanaan näyttelyn, tosin tällä hetkellä käytettävissä olevien resurssien takia pienimuotoisemman. No, nyt olen siinä tilanteessa!

Joten fetisistit: ilmestykää esiin ja tulkaa rohkeasti omana itsenänne kameran eteen! Fetissien kiinnostava puoli on niiden valtava kirjo – melkein mikä tahansa asia, esine, kehon osa jne. saattaa olla fetissin kohde. Fetisseihin usein liittyvä riivattu himo ja addiktiot ovat myös kiehtovia, samoin se, miten tabuja jotkut täysin harmittomat fetissit ovat.

Haluaisin kuvata mahdollisimman monen tyylisiä fetissejä, edellytyksenä on lähinnä se että ne ovat jollain tavalla tallennettavissa kameralla. Intressieni ulkopuolelle rajaan sellaiset fetissit, jotka satuttavat jotakuta muuta kuin itseä (tosin itsensä satuttamisen kuvaaminen ei myöskään paljoa nappaa), ovat yleisesti vahingollisia tai vallitsevan lainsäädännön vastaisia. Muuten teeman laajuus on sen verran suuri että jätän erilaiset fetissit sen tarkemmin määrittelemättä.

Fetissisuuntautuneiden henkilöiden lisäksi toivotan kamerani eteen tervetulleeksi objektiseksuaalit ja aseksuaalit sekä muut hlbtiqa+ marginaaleissa kehollaan ja/tai identiteetillään elävät.

Kuvattavaksi saa halutessaan ilmestyä tuntemattomaksi naamioituneena aiheen herkkyyden takia. Olisi tietysti kiva että ihmiset antaisivat fetisseillekin kasvonsa koska sillä tavalla aiheeseen liittyvä mystinen hämärä ehkä hieman kirkastuisi myös suuremmalle yleisölle. Sillä on jostain syystä yleisesti minkä tahansa asian vastaanottamisessa ja käsittelyssä tosi suuri vaikutus, että esiintyy omilla kasvoillaan. Toisaalta oman yksityisyyden suojaaminen on nykypäivänä koko ajan tärkeämpää, joten on hyvä miettiä etukäteen mitä on valmis itsestään kertomaan maailmalle. Käsittelen aihetta sensitiivisesti ja jokainen malli päättää, saako kuvia lopulta julkaista ja jos, missä ja miten. Kuvaamisesta tehdään kirjalliset sopimukset omalla nimellä, joka jää vain minun tietooni. Kuvia julkaistessa saa esiintyä nimimerkillä tai täysin anonyymina. Toimin tässä täysin samoilla periaatteilla kuin kinky- ja sidontakuvaamisessakin.

Toiveena olisi tavoittaa mahdollisimman laaja katsojakunta ja sitä kautta lisätä tietoisuutta monimuotoisuudesta, ihmisen inhimillisten tarpeiden kirjosta, erilaisten fetissien ja seksuaalisten suuntausten hyväksymisestä sekä tehdä näkyväksi aiheita, jotka usein lymyilevät vain syvimpien varjojen kätköissä.

 

                                                                                             * * *

 

HC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita 
© 2019 JäämyrskyHC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita © 2019 Jäämyrsky

 

Olisikohan tekemisteni välianalyysi saatu tällä erää pääpiirteittäin käytyä läpi… uskoisin niin.

Taiteellisen toimintani jatko on avoin, siihen asti kunnes saan vaihteeksi jotain aikaan. Huomasin kuitenkin onnekseni kun dokumentoin teoksia ja näyttelyä, että hengitin taas kameran kautta, en ole kuvannut järkkärillä ikuisuuksiin, joten oli hyvä huomata miten aloin elää kamera kädessä kuten ennenkin. Kaikki kuvaaminen on välillä tuntunut niin turhauttavalta ja hyödyttömältä että oli ainakin hetkellisesti ihanaa löytää kuvaamisen ja taiteellisen leikkimisen ilo, mistä tämäkin näyttely aikoinaan sai alkunsa.

Lopuksi se tärkein asia; leikkikää ihmiset, leikkikää! Aikuiset leikkivät toistensa kanssa aivan liian vähän, ottakaa aikaa huumorille, keveydelle, lempeydelle, hellyydelle, taiteelle ja leikkimielisyydelle sekä itsellenne ja toisillenne livenä, sillä on kummasti elämänlaatua parantava vaikutus.

 

 

HC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita 
© 2019 JäämyrskyHC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita © 2019 Jäämyrsky

 

Ja muistattehan että suurin osa näyttelyssä olleista teoksista on saatavana edelleen nyt näyttelyn jälkeen, teosesittelyt ja hinnat löytyvät välilehdeltä Näyttelyt / Exhibitions sekä Instagram-profiilistani @jaamyrsky.

Kuvausideoita ja yhteistyötiedusteluja saa mielellään lähettää sähköpostiini jaamyrsky@gmail.com.

Jos näyttely meni tällä kertaa ohi, osa teoksista saattaa aikojen saatossa jatkaa seikkailuaan yhteis- ja ryhmänäyttelyissä. Tiedotan mahdollisista jatkoprojekteista täällä blogissani sekä Instagramissa.

 

 

 

 

Kiitos kiinnostuksesta ja Hyvää kesän jatkoa kaikille!

 

 

 

HC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita 
© 2019 JäämyrskyHC Pinkkii - Lempeitä kinkytarinoita © 2019 Jäämyrsky